لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالشهای زیستمحیطی
اجتماعی
بزرگنمایی:
مدیرکل محیط زیست استان لرستان با اشاره به غنای زیستی و طبیعی این استان، از وجود گونههای نادر گیاهی و جانوری، جنگلهای گسترده و عرصههای تحت حفاظت خبر داد و در عین حال، چالشهایی چون زوال بلوط، تغییر اقلیم و گرد و غبار را از دغدغههای جدی محیط زیست لرستان عنوان کرد.
به گزارش دیار مفرغ، جلسه شورای اداری استان که با حضور سرکار خانم دکتر انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، شاهرخی استاندار لرستان، فرمان پور مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان و سایر مدیران دستگاههای اجرایی در تاریخ 11 اردیبشهت ماه 1404 در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد.
فرمان پور مدیرکل محیط زیست لرستان، در آیین استقبال از مسئولان ملی حوزه محیط زیست، ضمن خوشآمدگویی به میهمانان، لرستان را «سرزمین ذخایر ژنتیکی» خواند و گفت: لرستان با برخورداری از حدود یک میلیون و 200 هزار هکتار جنگل و بیش از 800 هزار هکتار مرتع، از غنیترین مناطق کشور از نظر تنوع زیستی است.
لرستان سرزمین تنوع زیستی و منابع ژنتیکی
فرمان پور، وی افزود: حدود 460 هزار هکتار از مساحت استان، مناطق چهارگانه تحت مدیریت و مناطق شکار ممنوع هستند که با حضور 19 پاسگاه محیطبانی، بهطور مستمر پایش و حفاظت میشوند.
زیستگاهی برای گونههای نادر و منحصر به فرد
فرمان پور با اشاره به ثبت 6 گونه جانوری منحصر به فرد و حدود 300 گونه گیاهی بومی در لرستان گفت: این استان با تنوع بالای گیاهی و جانوری، یکی از ذخایر ژنتیکی بینظیر کشور به شمار میرود. وی تأکید کرد که لرستان از نظر فنوفلور، یکی از پایدارترین زیستبومهای ایران است.
مقابله با چالشهای زیستمحیطی
مدیرکل محیط زیست لرستان، پدیده زوال بلوط را یکی از چالشهای اصلی این استان عنوان کرد و افزود: این بیماری، در فصول گرم سال و با گسترش آفات و کرمهای جوانهخوار تشدید میشود. وی همچنین به معضل گرد و غبار اشاره کرد و گفت: لرستان بهعنوان دومین استان پس از ایلام، بهطور مستقیم در معرض ورود ریزگردها قرار دارد؛ بهگونهای که تنها در سال جاری بیش از ده روز درگیر این پدیده بودهایم.
دیپلماسی نوین محیط زیست با محوریت خانم انصاری
فرمانپور با اشاره به تحولات مثبت در دولت چهاردهم گفت: با مدیریت خانم دکتر انصاری، سازمان محیط زیست رویکردی فعال و دیپلماتیک در حل مسائل فرامرزی، بهویژه مدیریت کانونهای ریزگرد در کشورهای همسایه اتخاذ کرده است. وی این تحول را گامی مهم در مسیر حفاظت پایدار از محیط زیست دانست.
پایبندی به اصل 50 قانون اساسی
وی در پایان با تأکید بر اصل 50 قانون اساسی، حفاظت از محیط زیست را وظیفهای همگانی دانست و ابراز امیدواری کرد که با همافزایی میان مدیران و دستگاههای اجرایی، بتوان رسالت قانونی و اخلاقی حفاظت از طبیعت را بهدرستی به انجام رساند.