بزرگنمایی:
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان، گفت: «ایکوموس» در ارزیابی اولیه به ثبت جهانی دره خرمآباد رأی مثبت داد.
به گزارش دیار مفرغ، عطا حسنپور ششم خرداد ماه ، گفت: ضمن تبریک فراوان محضر ملت شریف ایران و بهویژه مردم عزیز لرستان به اطلاع میرساند که در گزارش شماره 1744 ارائه شده توسط «ایکوموس» یا همان «نهاد مشورتی وابسته به سازمان بینالمللی یونسکو»، نتیجه ارزیابی اولیه پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد اعلام شد.
وی عنوان کرد: در این راستا در این گزارش از منظر کارشناسی «ایکوموس»، دره خرمآباد با محوریت غارهای پیش از تاریخ واجد ارزش جهانی شناخته شده و ثبت آن به کمیته میراث جهانی توصیه شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان، ادامه داد: علاوه بر تأیید ارزش جهانی برجسته دره خرمآباد و غارهای پیش از تاریخ آن و توصیه آنها برای ثبت در میراث جهانی، پیشنهاد شده پس از تکمیل پژوهشهای باستان شناختی و میان رشتهای تپه «فلکالافلاک» و انتشار نتایج آنها، این مجموعه تاریخی مجدداً مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
حسنپور، یادآور شد: چهل و هفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی اواسط تیرماه سال جاری در مقر سازمان یونسکو در کشور فرانسه برگزار خواهد شد و پرونده دره خرمآباد بهعنوان بیست و نهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی مطرح خواهد شد.
بنا بر این گزارش، ثبت جهانی دره تاریخی خرمآباد از مهمترین پروژههای حوزه میراثفرهنگی و گردشگری لرستان محسوب میشود، شهری که آثار تاریخی و طبیعی زیادی را دل خود جایداده است.
لرستان بیش از پنج هزار اثر تاریخی دارد که از این تعداد بیشتر از دو هزار و 600 اثر تاریخی ثبت ملی شدهاند، جایگاه لرستان آنجا بیشتر آشکار میشود که بدانیم این استان رتبه دوم ثبت آثار تاریخی ملی را دارد؛ اما همچنان در حوزه ثبت جهانی آثار تاریخی توفیقی نداشته است.
اهمیت ثبت جهانی خرمآباد از جنبههای مختلف قابلبررسی است؛ اما نهاییشدن این امر میتواند شاهکلید توسعه مرکز لرستان در حوزه گردشگری باشد