آخرین مطالب

در استان لرستان 2900 موقوفه وجود دارد/وجود 97 بقعه متبرکه امامزادگان در استان فرهنگی

در استان لرستان 2900 موقوفه وجود دارد/وجود 97 بقعه متبرکه امامزادگان در استان

  بزرگنمایی:
در استان لرستان ۲۹۰۰ موقوفه وجود دارد که ۲۳۰۰ مورد آن انتفاعی و شامل مسجد و حسینیه است و ۶۰۰ مورد آن منفعتی است که نزدیک به سه هزار رقبه دارند و بروجرد و خرم‌آباد بیشترین موقوفات را در استان دارا هستند.

به گزارش دیار مفرغ، حجت‌الاسلام محمد طباطبایی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان امروز، هشتم مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان که در سالن جلسات اوقاف استان برگزار شد، از وجود 97 بقعه متبرکه امامزادگان در استان خبر داد و گفت: از این تعداد بقعه متبرکه تعدادی شاخص هستند که از جمله آنها می‌توان به امامزادگان محمد درب‌گنبد کوهدشت، زید و قاسم، زیدبن علی خرم‌آباد، محمدبن حسن الیگودرز، قاسم و جعفر بروجرد اشاره کرد.
وی با تأکید بر لزوم توجه اصحاب رسانه به معرفی گردشگری مذهبی، افزود: بقعه متبرکه امامزاده محمد بن حسن(ع) الیگودرز از سراسر کشور زائر دارد این در حالی است که این امامزاده در لرستان هنوز تا حدودی ناشناخته مانده و ضرورت دارد اصحاب رسانه در زمینه معرفی این امامزاده واجب‌العظیم که از نوادگان امام حسن‌مجتبی(ع) است، اقدام کنند.
طباطبایی اضافه کرد: برخی از امامزادگان شاخص استان لرستان با یک یا چند واسطه نسب آنان به امام معصوم(ع) می‌رسد اما نسب امامزاده محمد بن حسن الیگودرز با یک واسطه به امام حسن‌مجتبی(ع) میرسد و این امامزاده کرامات بسیاری داشته است.
وی با بیان اینکه قدمت بقعه متبرکه امامزادگان زید و قاسم به حدود 900 سال قبل برمی‌گردد و این بقعه از نظر میراثی و مذهبی ارزش بسیاری دارد و بسیاری از علما در این بقعه متبرکه که زمانی حوزه علمیه بوده است تلمذ کرده‌اند، گفت: امامزادگان هویت ما هستند و باید در راستای معرفی آنها تلاش کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان به قدمت بیش از 1200 سال مسجد امام خمینی(ره) اشاره کرد و افزود: یکی از مأموریت‌های اوقاف و امور خیریه حفظ و نگهداری موقوفات است و اوقاف لرستان در زمینه تولید نیز مشارکت خوبی با دولت داشته که از جمله تولیدات اوقاف لرستان می‌توان به راه‌اندازی نیروگاه تولید برق خورشیدی و همچنین راه‌اندازی دامداری و پرورش گاو شیری اشاره کرد.
طباطبایی از وقف به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین فعالیت‌های مذهبی و اقتصادی یاد کرد که حتی در دوران قبل از اسلام نیز وجود داشته و در صدر اسلام به اوج خود رسید تا جایی که در روایت داریم در صدر اسلام هیچ مسلمانی نبود مگر اینکه وقفی را از خود به یادگار گذاشته باشد، بیشترین موقوفات را مربوط به امام علی(ع) دانست و اضافه کرد: اگر حق و حقوق موقوفات رعایت شود و درآمد حاصله از موقوفات طبق نیات واقفان هزینه شود بسیاری از مشکلاتی که در جامعه است رفع می‌شود.
وی به ضعیف‌بودن لرستان از نظر وقف با نیت قرآنی اشاره کرد و افزود: تعداد کمی از موقوفات با نیت قرآن در استان لرستان وجود دارد که شامل وقف منزل برای راه‌اندازی دارالقرآن است که میطلبد فرهنگ‌سازی مناسبی در رابطه با وقف با نیت هزینه‌های مربوط به فعالیت‌های قرآنی انجام بگیرد چراکه همان دارالقرآن نیز هزینه دارد این در حالی است که اوقاف و امور خیریه با وجود اینکه برگزارکننده بزرگ‌ترین مسابقات قرآنی است اما اعتبار دولتی برای این مسابقات ندارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان با اشاره به اینکه موقوفاتی که در استان داریم اغلب با نیت کمک به دانش‌آموزان نیازمند، تهیه جهیزیه برای زوج‌های نیازمند، کمک به درمان بیماران، برگزاری مراسم عزاداری، روضه و... است، اظهار کرد: در هر زمانی نیازها و احتیاجات فرق می‌کند و باید نیت واقفان به‌روز شود تا بتواند بخشی از نیازهای امروز جامعه را مرتفع کند. وی با بیان اینکه از مردم استان انتظار داریم در راستای احیای موقوفات اگر وقف‌نامه‌هایی در دست دارند که اوقاف و امور خیریه از آن بی‌اطلاع است آن‌را به اوقاف و امور خیریه تحویل دهند، وقف برای کمک به حوزه‌های علمیه در استان را نیز ضعیف دانست و اظهار کرد: در استان لرستان 2900 موقوفه وجود دارد که 2300 مورد آن انتفاعی و شامل مسجد و حسینیه است و 600 مورد آن منفعتی است که نزدیک به سه هزار رقبه دارند و بروجرد و خرم‌آباد بیشترین موقوفات را در استان دارا هستند.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

بازدید معاون آموزش فنی و حرفه ای کشور از غرفه کارآفرینان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای لرستان به مناسبت هفته ملی مهارت

موشن گرافی/برق همیشه هست… اگه با هم باشیم

طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» گامی برای مقابله با سوداگری و توسعه اقتصادی لرستان

کارنامه درخشان انتقال خون لرستان/ از افتتاح بزرگترین مرکز غرب کشور تا رسیدن به شاخص اروپایی

کسب رتبه سوم کشوری مخابرات منطقه لرستان در بین استان‌های همتراز در سال 1403

میعادگاه عاشقان در عمود 1399؛ اعلام آمادگی موکب «عاشقان اباعبدالله(ع)» لرستان برای خدمت به زائران اربعین

تاثیر قلم‌ خبرنگاران در امر خیر مدرسه‌سازی

پویش قلم های مدرسه ساز در خرم آباد برگزار می شود

32 درصد تصادفات در استان ناشی از عدم توجه به جلواست

هشدار پلیس فتای لرستان درباره کلاهبرداری اینترنتی به بهانه ثبت‌ نام اربعین

بابا برقی و کامی نوری

بانک کشاورزی برگزار می‌کند: جشنواره نقد سبز با رویکرد «نقد منصفانه، پیشنهاد سازنده

اعزام کاروان حمل و نقل عمومی خرم‌آباد به مرز مهران

ارتقای سرویس ADSL به VDSL مشترکین برخی از مناطق شهرستان خرم آباد

مشکلات بوجود آمده توسط استخراج غیر قانونی رمز ارز

توسعه صادرات فرآورده های خام دامی جز اولویت های اداره کل دامپزشکی استان لرستان

150 نقطه بحرانی حریق در سطح جنگل‌ها و مراتع لرستان شناسایی شد

آسفالت شهرک زاگرس خرم‌‌آباد در چند فاز اجرایی می‌شود

مهلت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بهار 1404 تمدید شد

عملیات آبخیزداری در سطح یک میلیون هکتار اراضی لرستان اجرا می‌شود

بابا برقی و کامی نوری

گستردگی چتر حمایتی تامین اجتماعی برای 770 هزار لرستانی

کاشت 500 هکتار از مزارع نخود دلفان به‌صورت مکانیزه

اعتبار کالابرگ دهک‌های چهارم و پنجم درآمدی امروز واریز می‌شود

صیانت از دارایی‌های دولت نیازمند مستند سازی و ثبت کامل اموال دستگاههای اجرایی در سامانه سادا است

سواد خودمراقبتی، حیاتی ترین گام حفظ سلامت روانی و جسمی افراد است

هدیه همراه اول به مردم لرستان به مناسبت ثبت جهانی دره خرم‌آباد

حسابرسی تراکنش‌های بانکی با مبالغ بالا در لرستان آغاز شد

موشن گرافی| راهکارهای مدیریت مصرف انرژی در خانه

آرامش روانی کودکان شهدا؛ هدف مشترک کانون پرورش فکری و امور بانوان لرستان

کمبود بذر و کود در لرستان

ایمن‌سازی راه‌ها و تسهیل جابه‌جایی زائرین اربعین در لرستان

توقیف ظروف ملامین غیر استاندارد در لرستان

عدم جذب به‌ موقع منابع مالی علاوه بر ناکارآمدی ، اعتماد و رضایت عمومی را کاهش می دهد

عرضه خارج از شبکه هزار قرص نان در سلسله و پلمب نانوایی متخلف

انیمیشن بابا برقی و کامی روشن

*آیا می‌دانید*روشن ماندن یک لامپ 20 وات به مدت روزی 4 ساعت در یک ماه

دستگیری عامل ارعاب فضای مجازی در خرم‌آباد

قدردانی انجمن مفاخر معماری ایران از ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد/ سال 1406 را به نام «سال لرستان» نامگذاری خواهیم کرد

انبار احتکار 18 تن گندم در دلفان کشف شد

قصاب متخلف بروجردی به 4 ماه حبس محکوم شد

35 هزار مجوز کسب‌وکار در لرستان صادر شد

«گنبد رصدی» در مرکز علوم و نجوم کانون پرورش فکری لرستان نصب شد

کاوشگر غار کنجی ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی دره خرم آباد در یونسکو را تبریک گفت

خیبر فقط تیم یک شهر نیست/ بلکه صدای یک ملت است

مشترکان پرمصرف پیامک هشدار و اخطار قطع برق دریافت می‌کنند

ثبت جهانی دره خرم‌آباد؛ مهر تأیید جهان بر اصالت تمدن لرستان

دره خرم‌آباد جهانی شد؛ دستاوردی بی‌بدیل برای میراث کهن لرستان

مصادیق پرمصرفی برق را گزارش دهید، جایزه بگیرید

بازداشت اعضای یک گروه متخلف همراه تعدادی سهره طلایی در لرستان