انتخاب سه منطقه از لرستان به عنوان پایلوت محرومیت‌زدایی
يکشنبه 16 مهر 1402 - 15:04:27

استاندار لرستان گفت:  سه منطقه "تخت چان پلدختر، میربگ دلفان و ورزه‌زرد کوهدشت" به عنوان سه نقطه پایلوت تخصیص اعتبار محرومیت‌زدایی در استان انتخاب شده‌اند.
به گزارش دیار مفرغ، فرهاد زیویار با اشاره به   روز ملی روستا و عشایر و آغاز سال زراعی 1402- 1403 عشایر و روستاییان را ریشه‌دارترین اقشار و آحاد کشور دانست و اظهار کرد: روستاییان به عنوان بخش مولد و زیرساخت در حیات توسعه و استقلال همه‌جانبه کشور نقش ایفا می‌کنند.
استاندار لرستان افزود: روستاییان و عشایر با غیرت که در همه عرصه‌ها و هر جا که کشور نیاز داشته باشد در دفاع از مرز و بوم و جهاد در همه صحنه‌ها نقش دارند، به عنوان نیروی مولد در تحقق سیاست‌های اقتصادی کشور همیشه در خط مقدم هستند.
استاندار لرستان به آغاز  طرح  نهضت خدمت‌رسانی دولت با 34 هزار پروژه عمرانی و ایجاد 670 هزار شغل در روستاهای سراسر کشور و افتتاح همزمان بیش از دو هزار طرح اقتصادی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت:
حضور در جمع کشاورزان و روستاییان به عنوان اقشاری که سرمایه گرانسنگ کشور در زمینه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی هستند  مایه افتخار است
و دولت سیزدهم برای ارائه خدمت و امکانات بیشتر برای روستاها از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کند.
به دنبال رفع نواقص هستیم
وی با بیان اینکه کمبودهایی نیز وجود دارد و همه آنها مربوط به  این دوره نیز نیست، تصریح کرد: آنچه که به دنبال آن هستیم این است  که در همه بخش‌ها با هم برای رفع نواقص قدم برداریم.
عزم دولت برای محرومیت‌زدایی از روستاها
وی بیان کرد: دولت علی‌رغم تمام مشکلات، تحریم‌ها و تهدیدها، اغتشاشات برای رفع این کسری‌ها و نواقص به ویژه در مناطق روستایی قدم برداشته است
به نحوی که آمار گازرسانی در لرستان طی 2 سال گذشته با حدود 10 سال برابری می‌کند و در زمینه آبرسانی روستایی سال گذشته 300 میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرد که همه این‌ها برای این است روستا و امرار معاش روستاییان رونق داشته باشد.
انتخاب سه منطقه از لرستان به عنوان پایلوت محرومیت‌زدایی
زیویار به پیگیری آسفالت معابر حوزه راه روستایی از محل سهمیه قیر رایگان، اختصاص اعتبارات شناور در حوزه راه روستایی، آبخیزداری اشاره کرد و یادآورشد: سه منطقه "تخت چان پلدختر، میربگ دلفان و ورزه‌زرد کوهدشت" به عنوان سه نقطه پایلوت تخصیص اعتبار محرومیت‌زدایی در استان انتخاب شده‌اند.
وی با بیان اینکه با همکاری بنیادهای علوی، برکت، ستاد اجرایی فرمان امام، قرارگاه امام حسن (ع)، و گروه‌‌های جهادی صدها میلیارد تومان برای محرومیت‌زدایی روستاها صرف شده است، عنوان کرد: عمده این فعالیت‌ها زیرساختی بوده است و تا حدودی اقتصاد استان را تحت تاثیر قرار داده است.

پرداخت 2450 میلیارد تومان تسهیلات خود اشتغالی به روستاییان
استاندار لرستان تاکید کرد:  550 میلیارد تومان وام تبصره 18 و هزار میلیارد تومان از محل منابع تبصره 16 و  900 میلیارد تومان تسهیلات خوداشتغال‌زایی به روستاییان در یک سال گذشته پرداخت شده است
زیویار گفت: در زمان اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها، بخشی از تولیدکنندگان به‌ویژه مرغداران دچار مشکل می‌شدند که بیش از  450 میلیارد تومان سرمایه در گردش نیز برای این مرغداری‌ها اختصاص داده شد.
ضرورت وجود صنایع تبدیلی در لرستان

زیویار به اهمیت وجود صنایع تبدیلی در لرستان اشاره کرد و افزود: توسعه زنجیره ارزش یک رویکرد راهبردی برای توسعه اقتصاد استان است و صنایع فرآوری اگر در استان استقرار پیدا کند تولید اشتغال در استان را به همراه خواهد داشت و اقتصاد استان را دچار تحول خواهد کرد.
تولید سالانه 3 میلیون تن محصولات کشاورزی در لرستان
استاندار لرستان به تولید سالانه 3 میلیون تن محصولات کشاورزی در لرستان اشاره کرد و ادامه داد: 30 هزار تن گوشت قرمز در لرستان سالانه تولید می‌شود و این در حالی است که میزان مصرف استان 20 هزارتن است.
تولید سالانه 78 هزار تن گوشت مرغ در لرستان
 وی افزود: سالانه  78 هزارتن گوشت مرغ در استان  تولید می‌شود که مصرف استان کمتر از 60 هزار تن است همچنین لرستان با تولید سالانه 30 هزار تن ماهیان سردابی رتبه اول کشور را داراست.
رتبه سوم لرستان در طرح جهش تولید
زیویار با بیان اینکه طی 2 سال گذشته 35 هکتار معادل 50 درصد به سطح گلخانه‌های استان اضافه شد ، خاطر نشان کرد:  سطح 6 هزار هکتار کشاورزی قراردادی به 45 هزار هکتار افزایش پیدا کرده که رتبه استان در طرح جهش تولید از 14 به سه کشور و خرید 123 هزار تن گندم سال گذشته به بیش از چهار برابر یعنی 510 هزار تن افزایش پیدا کرده است.
استعداد فراوانی در زمینه کشت گیاهان گلخانه‌ای در لرستان وجود دارد

استان لرستان با بیان اینکه استعداد فراوانی در زمینه کشت گیاهان گلخانه‌ای در استان وجود دارد ، عنوان کرد: کشت گیاهان گلخانه‌ای در همه زمینه‌ها به ویژه اشتغال و تولید اثر دارد و به گفته کارشناسان ظرفیت کشت گیاهان گلخانه‌ای لرستان با کشورهای اروپایی که مقام‌های کشت گیاهان گلخانه‌ای دارای رتبه هستند  برابری می‌کند و این‌ها نوید تحولی اساسی در بخش روستا کشاورزی استان خواهد داشت.
وی گفت: ظرفیت لرستان چند برابر این گزارش‌هاست و باید کمک کرد که لرستان و کشور عزیزمان ایران در جایگاهی که استحقاقش را دارد قرار بگیرد.


http://diarmafrag.ir/fa/News/11047/انتخاب-سه-منطقه-از-لرستان-به-عنوان-پایلوت-محرومیت‌زدایی
بستن   چاپ