عملیات آبخیزداری در سطح یک میلیون هکتار اراضی لرستان اجرا می‌شود
سه شنبه 31 تير 1404 - 10:20:07

به گزارش دیار مفرغ، شیرزاد نجفی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این تفاهم نامه به ارزش 35 هزار میلیارد ریال در مناطق بحرانی و سیل خیز اولویت دار استان اجرایی می شود و فاز نخست آن با اعتبار 6 هزار و 500 میلیارد ریال و مشارکت بسیج سازندگی آغاز شده است.

وی هدف اصلی اجرای این تفاهم‌نامه را حفظ منابع آب و خاک، کنترل سیلاب‌ها، تقویت پوشش گیاهی و افزایش نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی استان عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا اقداماتی شامل احداث بندهای خاکی، عملیات بیومکانیک، کاشت نهال و مدیریت روان‌آبها در راستای کاهش خسارات سیل در مناطق مستعد، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و بهبود منابع آبی حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش در اراضی کشاورزی و مرتعی، افزایش پوشش گیاهی و مقابله با خشکسالی صورت می گیرد.

وی ادامه داد: لرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و اقلیمی، همواره در معرض سیل‌های مخرب و فرسایش خاک قرار دارد که اجرای پروژه‌های آبخیزداری با اعتبارات کلان، گام مهمی در مدیریت پایدار منابع طبیعی، کاهش مخاطرات محیطی و توسعه پایدار منطقه است.

به گفته نجفی تاکنون 700 هزار هکتار عملیات آبخیزداری از مجموع 2 میلیون و 100 هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتعی لرستان انجام شده که عمر سازه حدود 400 هزار هکتار آن مربوط به 10 تا 15 سال گذشته است و نیاز به اصلاح و بازسازی دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی مدیریت منابع طبیعی در استان، همزمانی وقوع سیلاب‌های شدید و خشکسالی‌های متناوب در اثر تغییرات اقلیمی می باشد از طرفی 25 درصد مساحت استان شیب بالای 40 درصد دارد که با توجه به میزان بارش های استان، توسعه عملیات آبخیزداری و آبخوانداری ضروری است.

نجفی ادامه داد: کنترل فرسایش و رسوب و استحصال آب از جمله مزیت‌های پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری است که با انجام هر هکتار عملیات، یک هزار و 500 مترمکعب آب به زمین نفوذ می‌کند


http://diarmafrag.ir/fa/News/15283/عملیات-آبخیزداری-در-سطح-یک-میلیون-هکتار-اراضی-لرستان-اجرا-می‌شود
بستن   چاپ